mandag den 12. april 2010

Minutbøf med jordskokkecreme, krydderkartofler samt balsamico glaserede grønsager



Jeg elsker jordskokker både rå samt tilberedt. Især jordskokkesuppe hører til blandt favoritterne. Jordskokker har en nødeagtig smag, tilberedt bliver smagen let sødlig. Jordskokker har omtrent samme næringsværdi som kartofler. De knoldede rødder kan være meget besværlige at skrælle, men de er ofte besværet værd.


Jordskokkecreme:

Jordskokker skrælles og skæres i små tern. Kommes i vand med lidt citronsaft og koges indtil disse er møre. Vandet hældes fra jordskokkerne og disse piskes sammen med lidt minimælk samt smages til med salt og peber. Herefter varmes cremen igen.

Krydderkartofler:

Små nye kartofler vaskes. Disse kommes i en frostpose sammen med lidt olie, salt samt tørrede krydderurter (eller hvad man nu foretrækker) Jeg plejer at bruge en blanding fra Lidl, hvori der indgår en masse forskellige krydderier. Posen rystes lidt, så "dressingen" og kartoflerne bliver blandet godt sammen. Herefter hældes indholdet i et ildfast fad og kommes i oven ved 200 grader i 50 min.

Balsamico glaserede grønsager:

Champignon rengøres og skæres i kvarte (eller halve), løg skæres i ringe og æbler skrælles og skæres i tern. Grønsagerne kommes på en pande, hvorefter balsamico hældes over samt krydres med salt og peber. Blandingen steges indtil grønsagerne har nok, dog må der stadig gerne være lidt bid.

Minutbøf:

Bøffen steges på en grilpande med lidt olie ca. 1,5 min på hver side, således at den stadig er lidt rød indeni. (alt afhængig af bøffens tykkelse selvfølgelig)


Yderligere tips:

Jordskokker har den samme tendens som bananer og avokado, de bliver hurtigt brune derfor, hvis de skal serveres rå, er det en god ide at sprøjte dem med lidt citronsaft. det samme gælder hvis disse koges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar